Fa'afeiloa'i i lenei 'upega tafa'ilagi!

Le A'afiaga o Uamea Fa'a'au'au ile Inisinia Fa'alogo

Folasaga
Ua avea u'amea fa'alava ma mea taua i le matata o le fa'ainisinia fa'aleo, fesoasoani i le fa'afoeina o le leo i avanoa e amata mai i fale gaosi oloa i fale faitele. O lona malosi e fa'asalalau ma mitiia le leo e avea ma fofo sili ona aoga mo le fa'aitiitia o le pisa ma le fa'aleleia atili o le leo. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou suʻesuʻeina le aʻafiaga o le uʻamea faʻafefe i le faʻainisinia faʻalogo ma mafuaʻaga e faʻaaoga lautele ai i mea faigaluega ma teuteuga.

Le Fa'afefea ona Gaioiina Uamea Fa'alava i Acoustics
O laupapa uʻamea faʻapipiʻi ua mamanuina ma se faasologa o pu e mafai ai ona ui atu galu leo. I tua atu o nei laulau, e masani ona tuʻuina mea faʻafefe e pei o le foam poʻo le fiberglass. O galu o le leo e o'o i totonu o pupuni ma e mitiia e le mea o lo'o i lalo, e fa'aitiitia ai le fa'alogo ma pulea le maualuga o le leo i totonu o le si'osi'omaga.

O le lapopoa, foliga, ma le faʻatulagaina o faʻauiga ua mamanuina ma le faʻaeteete e ausia ai le faʻalogona manaʻomia. O u'amea fa'alava e mafai ona fa'afetaui i mana'oga fa'apitoa e pulea ai le leo, pe mo le fa'aitiitia o si'uleo i totonu o se fale fa'afiafia po'o le fa'aitiitia o le pisapisao i totonu o fale faigaluega.

Talosaga i Acoustical Engineering
1. Fa'aleo leo i Fale Alamanuia: O u'amea fa'apipi'i e fa'aaogaina lautele i fale gaosi oloa e maua ai e masini le maualuga o le pisa. O laupapa u'amea, tu'ufa'atasia ma mea e fa'alogoina leo, o lo'o fa'apipi'iina i fa'alo, puipui, ma mea e fa'aoga ai mea e fa'aitiitia ai le pisa ma fa'atupuina ai se si'osi'omaga saogalemu ma filemu.

2. Fale Fa'afiafia ma Fale Mata'aga: I totonu o fale fa'afiafia ma fale mata'aga, e taua tele le fa'alogo mo le fa'amautinoaina o fa'alogo lelei. E fesoasoani paneta u'amea fa'ato'a fa'atonutonu le fa'asalalauina o leo, fa'amautinoaina o lo'o fa'asoa fa'atasi musika ma talanoaga i le avanoa. O nei paneta e mafai ona mamanuina ina ia faʻafefiloi lelei ma le matagofie o le nofoaga, e ofoina atu uma le faʻatinoga o le leo ma le vaʻaia.

3. Avanoa Ofisa: O ofisa tatala fuafuaga e masani ona pagatia i le maualuga o le pisa ona o le leai o ni pa puipui. O lo'o fa'aogaina le u'amea fa'alava i totonu o vaeluaga o le ofisa ma faiga fa'aalo e fa'aitiitia ai le pisa ma fa'atupu ai se avanoa faigaluega e sili atu ona lelei. E ala i le mitiia o le pisapisao, e fesoasoani e faʻaleleia le faʻatonuga ma fesoʻotaʻiga i le va o tagata faigaluega.

Fuafuaga Fetuuna'i ole u'amea fa'alava
O se tasi o itu taua o le u'amea fa'a'au'au i fa'aoga fa'alogo o lona fetuutuuna'i mamanu. E mafai ona fa'avasegaina fa'alava i siepi ma fa'ata'ita'iga e 'ausia ai taunu'uga fa'alogo fa'apitoa. Pe lapotopoto, sikuea, po'o pu hexagonal, o le filifiliga o le mamanu e a'afia sa'o ai le mafai gafatia leo o mea.

E le gata i lea, e mafai ona faʻamaeʻaina le uʻamea faʻapipiʻi i lanu eseese ma lanu, e mafai ai ona faʻaogaina uma le aoga ma le matagofie. O le mea lea ua avea ai ma filifiliga sili mo tusiata ma tagata mamanu e manaʻomia le faapaleniina o le faʻatinoga o le leo ma le faʻaaliga vaaia.

Tulaga Su'esu'ega: Fa'aiti'itia Pisa i totonu o le Ofisa Fa'a-Talaga
Ose ofisa tele i le taulaga sa feagai ma le pisapisao tele ona o lana fuafuaga tatala. O laupapa uʻamea faʻapipiʻi sa faʻapipiʻiina i le faʻalo ma luga o nisi puipui, faʻatasi ma mea e faʻafefe leo i tua atu. O le taunuuga o se faʻaititia tele o le pisa, faʻatupuina se siosiomaga sili atu ona manaia ma aoga. O paneli sa fa'a-aganu'u fa'atusa e fetaui ma le fa'aonaponei fa'aonaponei o le ofisa, fa'afefiloi galuega ma sitaili.

Fa'ai'uga
O u'amea fa'a'au'au e tele sona sao i le inisinia fa'alogo e ala i le ofoina atu o se vaifofo lelei ma matagofie mo le pulea o le leo. Pe i totonu o fale gaosi oloa, nofoaga e fa'atino ai galuega, po'o si'osi'omaga o le ofisa, o u'amea fa'ama'a e fa'aleleia atili ai le lelei ma fa'aitiitia ai le pisa. O lona agava'a ma le fa'avasegaina e fai ma filifiliga lelei mo le tele o fa'aoga fa'alogo.

Mo i latou o loʻo vaʻavaʻai e faʻamalieina le leo i totonu o latou avanoa, o le uʻamea faʻafefe o se mea e tatau ona mafaufau i ai.

2024-08-27O Le A'afiaga o Uamea Fa'a'au'au ile Inisinia Fa'alogo

Taimi meli: Aukuso-27-2024